Clujul va avea o rețea extinsă și mai coerentă de piste de biciclete

Pistele de biciclete din oraș încep să fie conectate între ele și să ofere trasee mai lungi pentru utilizatorii vehiculelor pe două roți.

Extinderea rețelei face parte din strategia municipalității de a încuraja transportul alternativ, în special în zona centrală. Spre exemplu, amenajarea unei piste pentru bicicliști pe strada Regele Ferdinand permite deplasarea acestora între două zone foarte importante din oraș.

„Poți să vii de la Primărie, de exemplu, să te duci pe banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun, de pe strada Memorandumului, să intri pe strada Regele Ferdinand și să îți continui deplasarea până la gară. Dintr-o dată s-au legat câteva zone. În momentul în care vom finaliza strada Emil Isac, strada care iese de la Primărie, vor fi conectate pistele de biciclete de pe Emil Isac, strada Napoca, Republicii, cu cele de pe Avram Iancu și cu cele de pe strada Eroilor și, dintr-o dată, cel puțin în zona centrală, o să avem o rețea de piste în totalitate inter-conectată”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

De asemenea, reorganizarea intersecției Căii Mănăștur cu Moților va conecta viitoarele piste de aici cu Parcul Central, dar și cu cartierul Grigorescu.

Realizarea de trasee neîntrerupte pentru bicicliști este o problemă mai veche în oraș, una pe care asociațiile de bicicliști au solicitat să fie rezolvată.

„Încet-încet, în ultimii ani, încep să se rezolve aceste secțiuni lipsă. Veneai de pe strada Barițiu sau de pe Horea și nu puteai să vii spre centru pe infrastructură dedicată și la fel și în Piața Unirii pista se termina, nu ducea nicăieri. Ar fi rezolvarea unei lipse importante și sperăm că pe viitor se va accelera acest proces de conectare a pistelor, astfel încât să ajungem la o rețea cât de cât coerentă”, a spus președintele Clubului Cicloturism Napoca, Radu Mititean.

De altfel, toate noile proiectele de modernizare a infrastructurii din oraș cuprind zone dedicate bicicliștilor și pietonilor, conform planurilor autorităților.

 

Ovidiu Cornea

 

Foto: Facebook/Emil Boc

 

 

Ne poți asculta și aici: