Controale în secțiile ATI ale spitalelor Covid din Cluj. Până acum nu au fost probleme, iar rata de supraviețuire a pacienților este foarte mare

Încep controalele în secțiile de terapie intensivă care tratează pacienți cu Covid-19 și la Cluj.

Verificările vor fi făcute de o comisie formată din specialiști ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, respectiv de Construcții, potrivit unui ordin semnat astăzi de prefectul Mircea Abrudean.

Unele unități ATI funcționează în clădiri vechi, dar până acum nu au fost semnalate probleme, susține prefectul județului Cluj.

„Din fericire, până acum nu am avut probeleme în județul Cluj, dar preventiv este bine să avem aceste verificări și vom comunica rezultatul lor în cel mai scurt timp. Și noi avem clădirile Spitalului Județean, care sunt de 100 și ceva de ani, încercăm să ne descurcăm în condiții optime și o să verifice colegii mei condițiile în care sunt montate aceste aparate. Dar repet, până în prezent nu au fost probleme nici măcar de deficiențe de funcționare ale acestor aparate, care au probleme cu tensiunea, în general. Asta înseamnă că lucrurile sunt sub control, dar vom verifica, pentru a ne asigura de asta”, a declarat Mircea Abrudean.

Până acum, rata de supraviețure a pacienților din secțiile ATI ale spitalelor clujene este cea mai ridicată din țară, susțin autoritățile județene.

Inclusiv în rândul pacienților intubați, din 215 pacienți, mai mult de jumătate, 116, au supraviețuit.

Controalele au fost solicitate de autoritățile naționale după ce un incendiu devastator, cu mai multe victime, a cuprins sâmbătă secția de ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: