Costumele de baie din plastic reciclat made in Cluj, o afacere sustenabilă

Un start-up românesc fabrică la Cluj costume de baie confecționate din plastic reciclat. Ideea afacerii îi aparține unei tinere, care s-a transformat din jurist în antreprenor.

Sursa foto: elsewhere365.com

 

Inspirația i-a venit Aleksandrei călătorind în Asia, unde a văzut locuri foarte frumoase, dar care nu sunt îngrijite de oameni. Așa s-a gândit să dezvolte un produs prietenos cu mediul, iar după un an de pregătiri, costumul de baie eco-friendly a ajuns pe piață, a explicat tânăra.

„După mai multe încercări de a le produce, într-un final am găsit o fabrică în Cluj specializată pe costume de baie și lenjerie intimă. Materialul este din Italia, acolo există firma care se ocupă efectiv de reciclare și de transformarea plasticului luat efectiv din natură, cum ar fi sticle de plastic, și îl transformă în această fibră. Chiar în această vară vom scoate două tipuri de costume de baie din plastic pescuit chiar din ocean”, spune Aleksandra-Sașka Mihajlovic.

Deocamdată, a fost pus în vânzare un singur tip de costum de baie, disponibil cu cinci variante de imprimeu, explică tânăra antreprenoare.

„Am vrut ceva clasic. Promovăm foarte mult cumpărarea a cât mai puține produse și folosirea pe termen lung. Și cumva am tins către costumul din două piese, un slip normal, clasic, tocmai pentru a rămâne cât mai mult pe piață cu un model care tinde către clasic. Și am gândit imprimeuri inspirate din natura tropicală”, a arătat Aleksandra.

Cei care vor să achiziționeze produse prietenoase cu mediul trebuie să fie dispuși să aloce o sumă mai mare pentru ținuta de plajă. Un costum de baie confecționat din plastic reciclat costă 75 de euro.

 

Ioana Pîrlea

 

Ne poți asculta și aici: