De 1 Mai, românii care încalcă Ordonanțele Militare vor fi sancționați. Efectivele de ordine publică, suplimentate

Restricțiile impuse pe perioada stării de urgență trebuie respectate și în minivacanța de 1 Mai. Persoanele fizice care încalcă prevederile Ordonanțelor Militare aflate în vigoare riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei, în timp ce sancțiunile pentru persoanele juridice pornesc de la 10.000 de lei și pot ajunge până la 70.000 de lei, amintesc autoritățile.

Aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor veghea, în minivacanța 1 Mai, zonele unde românii mergeau în mod obișnuit la picnic.

„În contextul intensificării discuțiilor în spațiul public despre intenții de a ignora prevederile ordonanțelor militare privind restricțiile de circulație, dorim să vă asigurăm că la nivelul Ministerul Afacerilor Interne au fost luate toate măsurile pentru a putea asigura o prezență suplimentară a efectivelor de ordine publică la nivelul întregii țări, mai ales în zonele și pe traseele care sunt în mod tradițional aglomerate cu ocazia zilelor de 1 și 2 mai. Aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, sprijiniți de lucrători de la alte structuri, precum și de polițiști locali și militari din cadrul MApN vor fi pregătiți să acționeze zilnic pentru protejarea cetățenilor. Una dintre principalele misiuni va fi descurajarea persoanelor care intenționează să efectueze deplasări din alte motive decât cele prevăzute în ordonanțele militare și pot contribui astfel la răspândirea noului coronavirus. Polițiștii și jandarmii vor verifica, de asemenea, respectarea interdicțiilor persoanelor aflate în izolare sau în carantină, patrulând inclusiv în zona spitalelor și a spațiilor de carantină”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog.

În toată țara vor fi organizate puncte fixe de verificare și patrule mobile formate din polițiști și jandarmi. Pentru cazurile grave vor fi pregătite să acționeze peste 150 de grupe de intervenție, formate din 4 până la 10 lucrători MAI.

În plus, pentru sprijin, în teren se vor afla și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei canine, dar și ale Jandarmeriei călare. De asemenea, echipajele de la sol vor beneficia de sprijin aerian.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/www.politiaromana.ro/