EBS Streams, emoție naturală în loc de inteligență artificială

EBS Radio a lansat primele 6 streamuri de muzică. De la muzica produsă de artiști locali și până la electronic, jazz, blues sau alternativ, radiourile online sunt dedicate diverselor genuri și audiențe muzicale. Este doar primul pas.

De ce am făcut asta?

Toate aceste streamuri sunt concepute din dorința de a oferi noi și noi opțiuni muzicale ascultătorilor noștri. Am început cu genurile deja prezente la EBS Radio, jazz, electro, blues sau alternativ, dar vom extinde oferta. Aceste radiouri se adresează tuturor gusturilor muzicale și pot oricând oferi o companie inspiratoare pentru ascultătorii care desfășoară în același timp diverse activități.

Cine a făcut asta?

Realizatorii EBS Radio sunt cei care au contribuit masiv la crearea playlist-urilor noilor streamuri muzicale online. Fiecare stream reprezintă o selecție riguroasă, dar în același timp umană 🙂 a muzicii. Piesele au fost alese după ascultarea a mii de melodii, și în concordanță cu tendințele anului 2020. Fiind o alegere omenească, are și acea doza sănătoasă de subiectivism, specific gusturilor muzicale.

Cum am făcut asta?

Foarte important, muzica difuzată pe aceste streamuri este aleasă „cu mâna” :), de oameni care își cunosc meseria dar și comunitatea căreia se adresează. Nu e muzică aleasă după algoritmi, de o inteligență artificială. Sunt piese alese de o inteligență naturală. În timp, pe măsură ce ascultătorii ne vor da feedback, vom adapta playlist-urile și vom crea altele noi.

Ce e așa special la streamurile EBS Radio?

EBS | Local este un  radio online dedicat exclusiv muzicii produse în Cluj, Transilvania și România. E o extindere a inițiativei noastre #StaiLaRadio prin care oferim artiștilor locali posibilitatea de a-și prezenta producțiile. 24 de ore din 24 rulează numai muzică de producție autohtonă. După un interval rezonabil de timp putem vedea în ce măsură anumiți artiști sau cântece se ascultă cel mai mult.

EBS | Electro, EBS | Jazz și EBS | Blues sunt, la rândul lor, radiouri online care extind opțiunile deja existente la EBS Radio. Avem o emisiune zilnică de jazz cu Tudor Runcanu. De asemenea, avem două emisiuni săptamânale dedicate genurilor electro și blues, cu Angel Rusu și Tiberiu Crișan. Era firesc ca aceste genuri să se regăsească în prima „șarjă” de radiouri online EBS.

EBS | Alternative este de asemenea inspirat de muzica pe care Flaviu Petean o oferă în fiecare weekend la emisiunea Alt Cluj.

Streamul EBS | Music oferă ascultătorilor aceeași muzică pe care o ascultăm live sau în FM, dar fără conținut vorbit.

Ce urmează?

Acesta este începutul unei prietenii frumoase. Ascultătorii noștri, prin idei, sugestii dar și prin ascultarea efectivă ne vor spune dacă streamurile le sunt utile, dacă trebuie să creăm unele noi, dacă trebuie să mai renunțăm la unele dintre ele. E un mediu viu, conceput să răspundă nevoilor muzicale ale clujenilor, dar nu numai.

Vă invităm să le ascultați și așteptăm reacțiile voastre pe messenger-ul paginii noastre de Facebook sau la office@ebsmedia.ro.