FOTO | 296 de absolvenți ai Școlii de Poliție din Cluj sunt gata să îmbrace uniforma și să apere interesele oamenilor

296 de tineri au absolvit astăzi Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

Noii agenți de poliție s-au pregătit intens, timp de zece luni, perioadă petrecută atât pe băncile școlii, cât și în practică la inspectoratele județene.

„Personajul principal al zilei de astăzi este seria de agenți de poliție formată din 296 de tineri, care au terminat școala. Din 30 octombrie se vor prezenta la unitățile de repartiție. Însă avem și un personaj mai deosebit, șefa noastră de promoție, Adriana Bodiș, care are cea mai mare medie de absolvire din istoria țării noastre, 9,90”, a declarat comisarul-șef de poliție Alice Popa, purtătorul de cuvânt al instituției de învățământ.

Tânăra care a obținut cea mai mare medie este și absolventă de facultate.

„Astăzi am fost foarte emoționată, au fost niște clipe minunate. Aceste luni au fost dificile, dar avem multe amintiri și ne-am pregătit să ajungem în teren niște polițiști buni. Eu sunt absolventă a Facultății de Drept din cadrul UBB, dar am simțit că am un loc în acest sistem”, a declarat pentru EBS Radio Adriana Bodiș.

Viitorii polițiști abia așteaptă să îmbrace uniforma și să se prezinte la posturile la care au fost repartizați:

 

Școlile de poliție din țară pregătesc deja noua sesiune de admitere. Cei interesați trebuie să depună până în 15 noiembrie o cerere de înscriere la inspectoratele județene.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

 

 

Ne poți asculta și aici: