FOTO | Avarie la o conductă de apă lângă piața Mihai Viteazu. Doar tarabele funcționează normal

O avarie la o conductă de apă de pe strada Argeș, produsă în cursul nopții, a afectat funcționarea magazinelor din hala agroalimentară din Mihai Viteazu. Apa a pătruns atât în demisolul parking-ului aferent halei, cât și în hipermarketul de la demisol. UPDATE Curentul a revenit la ora 15, iar magazinele și-au reluat activitatea.

 

UPDATE 2 Pana de curent a fost remediată în jurul orei 15, iar magazinele de la parter și hipermarketul de la demisolul clădirii și-au reluat activitatea, potrivit proprietarului complexului.

UPDATE 1 Intervenția pompierilor, alături de echipe ale Companiei de Apă, s-a încheiat de curând. Adâncimea apei a fost de aproximativ 1 metru.

Magazinele din hală nu au funcționat vineri, pentru că  au rămas fără curent electric. Echipele Companiei de Apă, dar și angajați ai ISU Cluj, au început să evecuze apa de la demisolul clădirii încă din cursul nopții, iar operațiuniule au continuat și în prima parte a zilei. Consumatorii din zonă au fost alimentați pe o rețea alternativă.

Inundația a întrerupt curentul

Vânzătorii de la tarabele din piață și-au reluat activitatea normal, apa fiind inflitrată doar la demisol,  în schimb magazinele din interiorul halei și-au întrerupt activitatea, întrucât curentul electric a fost întrerupt ca urmare a inundației, iar acestea nu au putut elibera bon fiscal.

„A fost afecta,t ca urmare a avariei, magazinul Carrefour aflat la demisol și toate depozitele de la demisol. Comercianții care au depozite acolo își vor evalua marfa, vor stabili pagubele și vom discuta ulterior. Cele de la parter au fost afectate datorită faptului că nu era energie electrică pentru casele de marcat. Apa a intrat și la postul de transformare aflat la demisolul clădirii și a decuplat automat energia din tot complexul. S-a evacuat apa din postul de transformare și cei de la Electrica, împreună cu firma de specialitate, lucrează intens pentru a racorda din nou complexul la energie și inclusiv magazinele din piață”, a declarat pentru EBS Radio proprietarul complexului, Radu Vlas.

Potrivit acestuia, promisiunile companiei de electricitatea sunt că în cursul după-amiezii va reveni curentul, astfel că magazinele de la parter vor putea funcționa în condiții normale.

Traficul în zonă a fost restricționat 

Traficul rutier pe strada Argeș a fost restricționat, iar echipa de intervenție a Companiei de Apă Someș a început lucrările de  înlocuire a conductei avariate.

„Este în curs un proces de evaluare a eventualelor pagube, în cursul zilei se pregătește intervenția propriu-zisă, săparea, identificarea problemei, ce anume trebuie făcut acolo, de menționat că niciun beneficiar nu a rămas fără apă, alimentarea continuând să fie asigurată prin rețele alternative. Trebuie găsit un tronson de înlocuire, săpat, văzut cum se poate înlocui tronsonul avariat, deci va dura, intervenția va dura”, a precizat pentru EBS Radio purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someș, Lucian Croitoru.

Incidentul s-a produs în zona dintre clădirea Direcției de Sănătate Publică și parkingul Leul. Remedierea conductei avariate ar urma să dureze câteva zile.

UPDATE (14.50)

Avaria s-a produs aseară, în jurul orei 22.30, la o magistrală de apă de pe strada Argeș, din apropierea intrării în parking, potrivit reprezentanților ISU Cluj. „Adâncimea apei a fost de cca 1 m și a inundat intrarea din parking și magazinul alimentar din subsolul acestuia”, au precizat reprezentanții instituției.

Foto: ISU Cluj

„Pompierii au acționat cu o motopompă remorcabilă pe tot parcursul nopții pentru a extrage apa din spațiul respectiv și au continuat acțiunea pe parcursul zelei de azi, fiind sprijiniți și de două vidanjere ale companiei de apă. Au fost afectate instalația de alimentare cu energie electrică a clădirii din care face parte parking-ul respectiv și bunuri din interiorul magazinului alimentar. Intervenția a fost încheiată de curând”, au adăugat aceștia.

Ovidiu Cornea

 

Galerie Foto: EBS Radio

 

Ne poți asculta și aici: