FOTO | Călătorie unică prin istoria explorării spațiului. Vor fi aduse la Cluj simulatoare de zbor în cosmos, dar și simulatorul de aterizare al Space Shuttle

Expoziția interactivă „Space in the city”, creată în colaborare cu NASA, vine la Cluj și va putea fi vizitată începând de luna viitoare, în Parcul Industrial Tetarom I din Hoia.

Expoziția „Space in the city”, creată în colaborare cu NASA și United States Space & Rocket Center, va fi deschisă publicului pentru o perioadă de aproximativ cinci luni. În cadrul acesteia, vizitatorii pot petrece momente unice admirând vederea incomparabilă asupra spațiului din celebra cupolă a Stației Spațiale Internaționale. De asemenea, cei interesați pot să își testeze abilitățile de astronaut, inclusiv prin probarea unor rutine din cadrul programului oficial de antrenament al astronauților Space Camp NASA.

În cadrul „Space in the city” vizitatorii de toate vârstele pot să își testeze abilitățile în simulatoare concepute pentru antrenamente reale înaintea zborurilor în spațiu. Este vorba de un simulator de zbor pentru cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare – modelul F-18, experiențe Virtual Reality concepute pentru a trăi senzația zborului cu racheta sau a călătoriilor pe Marte sau pe Lună, celebrul giroscop – un simulator care testează capacitatea astronauților de a își păstra atenția și contactul cu realitatea în condiții de pierdere a controlului asupra navei sau simulatorul de aterizare al Space Shuttle.

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Ne poți asculta și aici: