FOTO | Clujotronic oferă granturi pentru artiștii digitali

Festivalul de artă digitală și muzică electronică Clujotronic lansează un apel deschis pentru proiecte care îmbină arta și tehnologia, realizate de artiști români.

Din dorința de a încuraja dezvoltarea și extinderea artei în sfera digitală, atât de importantă în contextul actualei pandemii, Clujotronic lansează o provocare artiștilor din România.

Cele 3 proiecte câștigătoare ale concursului vor primi fiecare un grant. Astfel, artiștii vor putea dezvolta și implementa proiectului artistic, care va fi prezentat în cadrul festivalului în 2-4 octombrie 2020.


Apelul vizează proiecte de artă digitală din domeniile:
– Instalații multimedia interactive
– Artă vizuală digitală
– Expoziție de artă în realitate augmentată
– Artă performativă care utilizează tehnologii digitale.

Înscrierea se face prin acest formular. Termenul limită de aplicare este 15 iulie 2020.  Clujotronic este o platformă de promovare a artiștilor din sfera new media, oferind un spațiu de întâlnire și fuziune între artă și tehnologie.

Organizat de către Institutul Francez din România la Cluj-Napoca și Centrul Cultural German din Cluj, acest eveniment aduce împreună artiști și specialiști francezi, germani și români în fața a 3.000 de participanți.

Cea de a 9-a ediție a festivalului va avea loc în perioada 2 – 4 octombrie 2020 la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

 

Ne poți asculta și aici: