FOTO | Cum arată noul internat al Liceului pentru Deficienți de Auz, o investiție de peste 10 milioane de lei

Construcția noului internat al Liceului pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca a fost finalizată. Este singura facilitate de acest fel din România, ca și condiții de acomodare pentru elevi.

Noua clădire are trei etaje și numără un total de 150 de locuri. Fiecare dormitor dispune de cel mult patru paturi, elevii fiind cazați separat, în funcție de gen, vârstă și deficiențele asociate. La parterul clădirii se află o sală de mese, bucătăria și infirmeria. Valoarea totală a investiției a fost de peste 10 milioane de lei, banii fiind asigurați de către Consiliul Județean Cluj.

Până acum, cazarea elevilor se realiza în clădirea școlii, veche de 130 de ani, în cadrul a șase dormitoare intercalate printre sălile de clasă, în camere de câte 25-30 de paturi etajate.

Noua clădire este realizată la cele mai înalte standarde în domeniu și dispune de o suprafață construită de 610 metri pătrați și o suprafață desfășurată de 2.560 de metri pătrați. La subsol, pe lângă centrala termică, depozite de alimente, spălătorie, uscătorie, călcătorie și grupuri sanitare pentru personal, a fost amenajat inclusiv un adăpost de protecție civilă. La parterul clădirii se află o sală de mese cu o capacitate de 128 de locuri, bucătăria și infirmeria, în timp ce la cele trei etaje sunt amenajate dormitoarele și grupurile sanitare.

Dotarea dormitoarelor cu mobilier a fost realizată printr-o alocare separată din bugetul Consiliului Județean, și a costat 214.000 lei.

La Liceului pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca sunt școlarizați elevi proveniți din Cluj și alte 17 județe din țară.

 

Ne poți asculta și aici: