FOTO | Iarbă, Wi-Fi gratuit și bănci cu USB, în parcul Între Lacuri. Clujenii din zonă spun că era necesar

Clujenii au la dispoziție un nou parc de cartier, în zona Între Lacuri. Acesta se întinde pe mai mult de un hectar, din care peste jumătate spații verzi. Parcul dispune și de conexiune wireless gratuită, iar o parte dintre bănci au și prize USB.

Parcul este dotat cu echipamente de joacă pentru copii și aparate de fitness, dar dispune și de o fântână arteziană. Valoarea lucrărilor a fost de 1,9 milioane de euro, 98% din fonduri fiind asigurate din bani europeni. Investiția a transformat zona dintr-una degradată într-una de relaxare pentru locuitorii cartierului.

„Sunt 165 de arbori plantați, prize pentru încărcarea bicicletelor electrice, sistem de tele-gestiune pentru iluminatul public, toaletă automată, facilități de joacă pentru copii, teren de sport și alte facilități, le doresc clujenilor să se bucure, să iasă cât mai mult în condițiile permise de autorități în spații publice, doar în condițiile permise de autorități, pentru a se bucura de această oază de verdeață”, a spus primarul Emil Boc.

Coordonatorul proiectului, Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare al Primăriei clujene, detaliază aici dotările de care dispune parcul:

 

Numeroși clujeni, în grupuri mici, și mulți dintre ei cu măști de protecție, au utilizat astăzi în premieră dotările parcului. Ascultați aici ce au spus câțiva dintre ei:

 

Tot astăzi au fost date în folosință alte două investiții publice. Este vorba de strada Bună Ziua, care a fost lărgită la 3 benzi de circulație, cu piste de biciclete și trotuare pe ambele sensuri, și strada Regele Ferdinand, unde au fost plantați în premieră arbori și dispune de carosabil și trotuare modernizate.

 

Ovidiu Cornea

 

FOTO / Facebook

Ne poți asculta și aici: