FOTO | Laboratorul Spitalului de Urgență din Cluj va putea prelucra 500 de teste pentru Covid-19 zilnic

Extractorul automat, comandat de Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca, a fost instalat, iar cu ajutorul acestuia a crescut semnificativ capacitatea de testare.

Laboratorul de Genetică Medicală – IMOGEN al Spitalului Județean de Urgență Cluj a început testele pentru depistarea infecțiai cu SARS-CoV-2 în data de 2 aprilie. Potrivit reprezentanților spitalului, specialilștii au prelucrat de atunci probe pentru aproape 800 de pacienți.

Începând din această săptămâna, munca specialiștilor din laborator a devenit mai ușoară, după ce extractorul automat a fost instalat. Cu ajutorul acestuia se vor prelucra aproximativ 500 de probe, zilnic.

Laboratorul spitalului clujean dispune acum de trei echipamente medicale de tip Real Time PCR. Două echipamente au fost puse la dispoziție de Universitatea Babeș- Bolyai și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Cel de al treilea aparat a fost achiziționat de spital, împreună cu extractorul automat, o investiție care se ridică la aproape 950.000 de lei.

 

Sursa foto: Facebook/ Spitalul de Urgență Cluj

 

Ne poți asculta și aici: