FOTO | Premii în bani pentru elevii clujeni cu rezultate deosebite și profesorii care i-au pregătit

281 de elevi și 272 de profesori din Cluj au fost premiați în cadrul Galei Excelenței în Educație.

Consiliul Județean Cluj a premiat elevii și profesorii clujeni care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile din domeniile artistic, sportiv, teoretic, confesional, pedagogic, tehnic și special, precum și unitățile școlare cu performanțe deosebite.

„Susţinerea financiară a performanţei şcolare este una dintre cele mai bune alegeri, conştienţi fiind de munca depusă de elevi şi de cadrele didactice care îi pregătesc, pentru a promova judeţul Cluj prin intermediul performanţelor şcolare. Întrucât acești elevi sunt viitorul nostru, trebuie să investim constant în dezvoltarea lor, acordându-le importanța cuvenită”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În cadrul festivităților, care s-au derulat pe parcursul a două zile, au fost acordate recompense financiare și diplome pentru 281 de elevi, care au obținut premii I, II, III, mențiuni și medalii la olimpiadele internaționale și naționale, dar și premii în cadrul concursurilor din domeniul învățământului special și care s-au calificat în loturile naționale ale României.

De asemenea, au fost recompensate cinci unități școlare din municipiul Cluj-Napoca, directorii acestora, conducătorul unei instituții școlare din mediul rural, pentru dedicare și implicare în proiectul Inspectoratului Școlar Județean Cluj „Voluntari pentru educație”, dar și cei opt profesori debutanți care au obținut media 10 la examenul național de definitivare în învățământ în anul 2019 și cele patru cadre didactice care au promovat examenul național de titularizare 2019 cu nota 10.

Au fost oferite recompense băneşti şi diplome de excelenţă unui număr de 254 de profesori care au pregătit elevii premianți la olimpiadele internaționale și naționale precum şi la concursurile dedicate persoanelor cu cerințe educaționale speciale.

În total, în cadrul Galei Excelenței în Educație 2019, au fost premiaţi un număr de 281 de elevi şi 272 de cadre didactice.

Suma totală alocată de către Consiliul Judeţean Cluj pentru acordarea premiilor pentru ediţia din acest an a galei a fost de 223.850 de lei.

 

Ne poți asculta și aici: