FOTO&VIDEO | 75 de metri cubi de echipamente de protecție din China vor ajunge în spitalele din Cluj

UPDATE: 1.388.300 de echipamente de protecție au ajuns, astăzi, la Cluj. Acestea au fost aduse, cu avionul, din Shanghai, China.

Este vorba despre 100.800 de bonete, 520.000 de mănuși, 540.000 de măști chirurgicale, 150.000 de mănuși cu mânecă lungă, 60.000 de măști FFP2, 10.000 de combinezoane impermeabile și 7.500 de ochelari de protecție.

 

Aceste echipamente vor fi distribuite spitalelor din județul Cluj. Valoarea totală a investiției este de aproape 3.800.000 de lei, fondurile necesare fiind asigurate de autoritățile publice.

Știrea inițială

Un avion care transportă echipamente de protecție a plecat azi din China cu destinația Cluj-Napoca. Este prima acțiune de acest gen coordonată de la nivel local.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a solicitat, la sfârșitul lunii martie, sprijinul Ambasadei Chinei în România pentru a pune unitatea sanitară în legătură cu producători chinezi de materiale de protecție, care aveau stocuri suficient de mari pentru a acoperi cererea.

„Este rezultatul unei munci colosale. O aeronavă TAROM, de tip Boeing 737-800, a decolat în această dimineată din Shanghai, transportând 75 metri cubi de echipamente de protecție, achiziționate de spitalele din județul Cluj, prin fonduri alocate de autoritățile publice. Avionul este așteptat să aterizeze la Cluj în cursul zilei de astăzi”, au precizat reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Cluj-Napoca.

Echipamentele medicale de protecție sunt vitale pentru personalul medical în lupta cu Covid-19.

Acest transport de materiale sanitare pentru județul Cluj este o operațiune de amploare, care a fost coordonată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și echipa Un Singur Cluj, sub îndrumarea Prefecturii, Primăriei și Consiliul Județean Cluj.

 

Sursa foto și video: Facebook/Spitalul de Urgență Cluj / Prefectura Cluj

 

Ne poți asculta și aici: