GALERIE FOTO | Cățeii de la Centrul de Ecarisaj din Cluj își așteaptă stăpânii! Adopția este gratuită

Pentru a spori șansele ca animalele să fie adoptate, reprezentanții autorităților locale, împreună cu asociațiile de protecție a animalelor, au organizat Ziua Porților Deschise, astfel că fiecare persoană a putut să viziteze adăpostul și să plece acasă cu un nou membru de familie.

Clujenii dornici să încurajeze adopțiile au trecut pragul Centrului de Ecarisaj din oraș.

„Mi se pare o inițiativă foarte ok, având în vedere că sunt mulți câini aici. Am auzit de la niște prieteni de ecarisaj și am vrut să adopt un cățeluș, puiuț, negru. Este cadou pentru părinții mei. Mi se pare mult mai ok să vii aici să îl iei, decât să cumperi un câine”, spune o clujeancă.

„Am venit să adopt un câine de la adăpost, câinii sunt întreținuți și am venit să adopt un cățeluș micuț, pufos și drăguț”, a spus o altă femeie.

În fiecare an, de la centrul de pe strada Bobâlnei sunt dați spre adopție aproximativ 400 de câini, atât în țară, cât și peste hotare.

„Adăpostul cazează câini de toate taliile, de toate vârstele, fiind în principal câței de rasă comună cu câteva mici excepții. Toți sunt sterilizați, vaccinați, deparazitați, iar tot ce are de făcut un adoptator este să vină cu un act de indentitate, cu o adeverință de venit și cu un act de spațiu pentru a putea adopta în mod gratuit un câine de aici”, spune Cristian Pop, medic veterinar.

Colaborarea cu ONG-urile este extrem de importantă în procesul de adopție, explică și Ana Maria Nemeș, reprezentant al Asociației Sirius Animal Rescue.

„Noi venim, evaluăm cățeii, le facem poze, ne asigurăm că au schema de vaccinuri completă și îi promovăm spre adopție. Încercăm să cerem o colaborare cu Primăria, ca să putem promova câinii de la ecarisaj în stații și în mijloacele de transport”, a explicat Ana Maria Nemeș.

Centrul de gestionare a câinilor fără stăpân este administrat de RADP Cluj, fiind finanțat din bugetul Primăriei. Adăpostul are peste 260 de locuri și funcționează în permanență la capacitate maximă, motiv pentru care este dependent de o rată mare a adopțiilor.

Clujenii au adoptat în prima parte a zilei de miercuri tot atâți căței cât într-o săptămână.  Iubitorii de animale pot face acest lucru în oricare altă zi, procesul fiind gratuit.

 

Ioana Pîrlea

 

Ascultați aici materialul difuzat la EBS Radio:

 

Ne poți asculta și aici: