Grupe noi de grădiniță în localitățile de lângă Cluj. Se va reduce supra-aglomerarea în instituțiile preșcolare, dar și în traficul din oraș

Noi grupe de grădiniță vor fi înființate în Florești, Apahida și Baciu.

În Florești, spre exemplu, prin darea în folosință a noii școli vor fi eliberate spații în care vor putea funcționa grupe noi de grădiniță

„Vrem să mărim numărul de grupe atât în Florești, cât și în Baciu și Apahida, să mai deschidem încă opt grupe de grădiniță. Așa încercăm să reducem numărul mașinilor care vin în Cluj-Napoca cu aproape 200”, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Cluj, Valentin Cuibus.

În cele trei localități menționate mai sus s-au găsit deja spațiile necesare.

„La Florești, pe niște spații care au fost ale școlii vrem să deschidem o grădiniță. La Apahida este o clădire cu șase săli de clasă care este construită pe fonduri europene și care va fi gata în perioada imediat următoare, iar la Baciu sunt spații puse la dispoziție de Primărie”, a mai precizat Valentin Cuibus.

Autoritățile speră că prin astfel se investiții se va reduce supra-aglomerarea nu doar în instituțiile preșcolare din Cluj-Napoca, ci și în trafic.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

 

 

 

Ne poți asculta și aici: