Idei bune pe timp de criză | Nu cumpărați alimente în exces și gătiți ingenios

O organizație din Cluj care luptă pentru a combate risipa alimentară vine cu sfaturi pentru cumpărătorii care vor să își facă provizii în vremea pandemiei.

Oamenii sunt sfătuiți să cumpere pe cât posibil produse locale, să fie atenți la cantitățile achiziționate și să nu facă excese.

„Trebuie să ai și alimente perisabile și neperisabile, să îți iei făină, ulei, orez, mălai și griș și poate redescoperi niște preparate pe care le-ai mâncat doar în copilărie. Adaugi apoi unt, lapte și două tipuri de brânzeturi pentru cei care mănâncă produse animale, dar și legume, o țelină, ceapă, morcovi, dar și fructe”, a spus Camelia Gui, coordonatorul Food Waste Combat.

Și creativitatea are un rol important. Există rețete ingenioase prin care evităm ca surplusul de alimente să ajungă la gunoi.

„În principiu, o omletă poate fi foarte sățioasă și poate încorpora și resturi din alte mese pe care le-ai avut. Apoi ideea de tartă este foarte bine venită în situația asta pentru că o tartă poate fi și sărată și dulce și are o bază pe care pui ceea ce vrei tu și o pui la cuptor și este o o rețetă cheie pentru o perioadă ca aceasta. Și sosuri pesto putem face, sosuri preparate cu tot felul de verdețuri care merg pe paste sau pe pâine”, a mai spus Camelia Gui.

Pe pagina de facebook a celor de la Food Waste Combat puteți găsi un kit necesar unei familii de două persoane pentru o săptămână de izolare, mai multe rețete, dar și alte sfaturi utile pentru a reduce risipa.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: