În peste 30 de județe din țară, printre care și Clujul, a fost atinsă capacitatea maximă de programare la vaccinare

Interes mare din partea populației pentru vaccinarea împotriva Covid-19. În 31 de județe, a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele 3 săptămâni. Capacitatea maximă de programara fost atinsă inclusiv în județul Cluj.

În aceste condiții, autoritățile au anunțat ca deschid sesiunea de programare la imunizare, dar pentru perioada februarie-martie.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea, în scurt timp vor fi disponibile noi centre la nivelul fiecărui județ, iclusiv la Cluj, care vor permite programări începând cu data de 8 februarie.

De asemenea, Comitetul a solicitat Serviciului de Telecomunicații Speciale actualizarea platformei online pentru a putea fi programate persoanele eligibile din etapele I și II, din martie, în centrele deja existente.

La Cluj-Napoca, în acest moment sunt funcționale 8 centre de vaccinare, din care 3 sunt amenajate în structuri școlare din oraș, unde, potrivit primarului Emil Boc, este și cea mai consistentă activitate de vaccinare. În acest moment, județul Cluj primește 800 de doze de vaccin împotriva Covid-19 pe zi.

În oraș vor fi funcționa în total 17 unități în care populația se va putea vaccina.

 

 

Ne poți asculta și aici: