Înscrierile la creșele clujene se vor putea face online, din acest an

Părinții care doresc să își înscrie copiii la creșele clujene, vor putea depune în premieră cererile și dosarele în format online. Înscrierile vor începe la finalul lunii viitoare, după încheierea primei etape de înscriere la grădinițe.

Asta pentru ca numărul locurilor disponibile în creșe să fie mai bine corelat cu cel al  locurilor lăsate libere de copiii care împlinesc vârsta înscrierii la grădiniță, potrivit autorităților clujene. Pe de altă parte, introducerea sistemului informatic de înscriere va permite atât validarea online a cererilor, cât și înregistrarea dosarelor.

„Probabil prin 27-29 iunie vom începe înscrierile. Ce se modifică este că solicitările se vor putea face online”, a precizat pentru EBS Radio viceprimarul Olah Emese.

Autoritățile analizează încă posibilitatea preluării întregii documentații de înscriere în format electronic. Până acum, online putea fi efectuate doar anumite transcrieri respectiv confirmarea locului după depunerea fizică a dosarului.

„Avem o discuție dacă trebuie semnătură electronică sau nu, eu nu aș opta pentru semnătură electronică, pentru că multă lume nu are. Cel mai probabil, în momentul în care va veni să confirme locul se vor verifica documentele”, a mai spus Olah Emese.

În schimb, cele 90 de noi locuri de creșă, de pe strada Grigore Alexandrescu din Mănăștur, urmează să fie date în folosință abia pe finalul anului. În medie, la Cluj sunt disponibile anual aproximativ 700 de locuri libere, înssă numărul cererilor este de aproximativ 1.600.

 

Ovidiu Cornea