Interviurile EBS | Andrea Mandorlini: „Oricând m-aș întoarce în campionatul din România ca antrenor”

Andrea Mandorlini, antrenorul care a adus cel de al doilea titlu de campioană pentru CFR Cluj, a acordat un interviu pentru EBS Radio în care a vorbit despre Liga I și fotbalul-spectacol. 

Andrea Mandorlini la EBS Radio. Foto: Cristi Popescu

 

Mandorlini a venit la Cluj pentru meciul CFR -Lazio Roma din grupele Europa League, un pretext numai bun pentru a se întâlni cu vechi prieteni. În inteviul acordat înainte de meci, Mandorlini a spus că deși e favorită, Lazio Roma poate fi „încurcată” de CFR Cluj, lucru care s-a și întâmplat. Echipa din Gruia a câștigat cu 2-1.

Italianul, care a câștigat alături de CFR Cluj campionatul, Cupa și Supercupa României la fotbal, spune că ar fi încântat să se întoarcă aici.

„Oricând m-aș întoarce în campionat pentru că foste mari glorii ale fotbalului sunt acum antrenori. La Cluj am făcut performanță și mi-ar plăcea să mă întorc în Liga I”, a spus Mandorlini.

Ceea ce nu îl încântă la Liga I este, însă, lipsa spectatorilor din tribune. Și antrenorul are și „antidotul”.

„Eu văd creșterea numărului de spectatori prin creșterea spectacolului. Partidele trebuie să fie mai spectaculoase ca să atragă lumea. Și în alte țări sunt televiziuni, chiar mai multe decât aici, dar stadioanele sunt pline. CFR-ul câștigă, e important să câștigi, dar publicul e interesat foarte mult de spectacol”, a mai spus Andrea Mandorlini.

El a vorbit, de asemenea, și despre parcursul său de antrenor, dar și despre fostul sau elev de la CFR, Roberto De Zerbi, în prezent antrenorul principal al echipei din Serie A Sassuolo. Fostul jucător din Gruia ar fi intrat chiar în atenția Barcelonei, datorită stilului de joc bazat pe posesie pe care îl practică echipele antrenate de acesta.

„De Zerbi și-a dorit să devină antrenor, urma să facă parte din stafful meu la Verona, cred că a învățat și de la mine unele lucruri. Despre De Zerbi se vorbește de bine și asta e deja un pas înainte. A fost un jucător tehnic și asta se vede și în stilul ofensiv pe care îl imprima ca antrenor. Suntem amici, deci nu e vorba de invidie, dar rezultate efectiv nu a prea avut. Eu am căștigat campionatul în Serie C, în Serie B, titlul în Liga 1 cu CFR,  sezoane cu reușite în Serie A… Le spun mereu și copiilor mei, fiecare are drumul său. Unii au însă drumul drept, al meu a fost unul cu curbe, înca de când eram jucator”, ne-a declarat fostul antrenor al CFR-ului.

Acultați aici interviul integral pe care Andrea Mandorlini i l-a acordat lui Ovidiu Cornea la EBS Radio

 

 

 

 

Ne poți asculta și aici: