Interviurile EBS | Dragoș Pătraru: “Un jurnalist își ia câtă libertate vrea el”

Realizatorul TV Dragoș Pătraru a vorbit la EBS Radio despre ce înseamnă verticalitatea jurnalistului și despre viitorul presei în era super-tehnologizată.

Binecunoscutul jurnalist a mai povestit, în stilul caracteristic, despre primele lui experiențe în Cluj-Napoca și despre cum s-a transformat, în opinia lui, orașul de pe Someș.

„E rachetă acuma”, a spus Dragoș Pătraru despre Cluj. Dar ce are de spus despre presa?

„E belită rău de tot treaba cu presa, în general în lume. Adică nu e o chestie care se întâmplă doar la noi. Din păcate, noi nu am înregistrat acea perioadă de creștere suficientă, astfel încât să nu fim victime sigure în această perioadă. Democrațiile consolidate au reușit să dezvolte anticorpi în timp. Noi nu am reușit, încercăm să ardem niște etape și ne aflăm într-o poziție foarte idioată din punctul ăsta de vedere”, a spus Dragoș Pătraru.

Va „omorî” vlogger-ul starul de televiziune?  Dragoș Pătraru spune că, până la urmă, oamenii vor consuma lucrurile, indiferent de canalul care le transmite.

„Afară, de pildă, marile televiziuni au reușit să anexeze cumva internetul. Producțiile mari și importante sunt în continuare la TV, au apărut platformele astea de conținut care au rupt industria… cred că, până la urmă, vom asista la un fel de fuziune între toate aceste lucruri”, a explicat Dragoș Pătraru.

În ceea ce privește libertatea presei, realizatorul TV spune că noi nu suntem altfel decât ceilalți și că este fals să spui că, la noi, în România, „e nenorocirea pe pământ”.

„Un jurnalist, în opinia mea, își ia câtă libertate vrea el. Și asta e foarte important”, a mai spus Dragoș Pătraru.

Urmăriți interviul pe care Dragoș Pătraru i l-a acordat lui Angel Rusu la EBS Radio