Interviurile EBS | Smaranda Ignat: „Peste 40% dintre soluțiile de PropTech din România sunt în Cluj” 

Smaranda Ignat, cofondator PropTech, a vorbit la EBS Radio despre anvergura și impactul social pe care le au tehnologiile inovative din zona Real Estate și start-up.

Smaranda Ignat conduce o asociație care se ocupă cu facilitarea dialogurilor dintre jucătorii tradiționali din Real Estate și driverii de inovație.

„În condițiile în care totul în jurul nostru s-a tehnologizat, de la media la transport și  telecomunicații, în Real Estate această inovație și această digitalizare a pătruns mai încet. Dar toată Europa acum are asociații de PropTech dedicate și fonduri de investiții, inclusiv în start-up-uri”, a spus Smaranda Ignat.

Ea a vorbit și despre conceptul de hackathon și despre acele evenimente care se finalizează cu un demo care poate fi testat.

„Hackathon vine de la hack, hacking, este… acea acțiune prin care te abați de la o regulă, spargi un server, așa a fost inițial. Dar hacking încet, încet s-a transferat înspre a găsi o scurtătură și spre a face lucrurile un pic altfel, mai simplu, mai eficient, mai rapid, cu mai puține resurse”, a mai spus Smaranda Ignat.

Urmăriți interviul integral pe care Smaranda Ignat i l-a acordat lui Sabin Dăniță.

 

 

 

Ne poți asculta și aici: