Interviurile EBS | Sorin Misirianțu: „Mass-media are obligativitatea să ridice nivelul cultural al acestei țări”

Actor și regizor la Teatrul Național din Cluj, Sorin Misirianțu a povestit la EBS Radio despre experiența paralelă a Teatrului de Club pe care îl conduce, dar și despre filmul în care joacă alături de Armand Assante și Chevy Chase.

Demersul cultural independent l-a purtat pe Sorin Misirianțu, în ultimii ani, pe tărâmuri exotice, producțiile sale teatrale fiind jucate în țări precum Maroc, Pakistan, Cuba, dar și pe scenele europene.

Una dintre experiențele memorabile ale anului 2019 a fost fotografia istorică realizată alaturi de colegii Teatrului Național, fotografie prilejuită de împlinirea a 100 de ani de teatru românesc la Cluj, o imagine pentru istoria culturală a orașului.

Pentru Sorin Misirianțu, teatrul contemporan e o experiență completă pentru actor, jocul implicând și multă mișcare sau muzică interpretată live.

Pentru 2020, regizorul își propune să revină și la producția de film, acolo unde semnează regia câtorva scurtmetraje.

El a vorbit și despre rolul mass-media în societatea românescă.

„Mass-media, în general, are obligativitatea să ridice nivelul cultural al acestei țări, să îndemne lumea să citească mai mult, să lase televizorul, să lase telefoanele deoparte, pentru că ne îndobitocim. 2020 va fi un an al speranței. Speranța moare ultima, dar moare în chinuri”, a spus Sorin Misirianțu.

 

Urmăriți interviul integral pe care actorul și regizorul Sorin Misirianțu i l-a acordat lui Tudor Runcanu.

 

Ne poți asculta și aici: