Jumătate din școlile și grădinițele din Cluj au trecut în online. Tabletele cumărate de IȘJ ar putea ajunge în școli la finalul lunii viitoare

Primele tablete cumpărate de Inspectoratul Școlar Clujean destinate elevilor care învață exclusiv la distanță vor ajunge în unitățile de învățământ din județ cel mai devreme la finalul lunii viitoare.

Șase companii s-au înscris la licitația prin care instituția intenționează să cumpere aproximativ 1.800 de dispozitive, care să suplimenteze achizițiile autoritățile locale.

Câștigătorul va fi desemnat în prima parte a lunii viitoare. Contractul de achiziție va putea fi semnat imediat, dacă nu vor fi depuse contestații.

„Cei care au depus oferte au, cel puțin la modul declarativ, posibilitatea să livreze în cel mai scurt timp echipamentele. Nu ni s-au semnalat până acum situații speciale. Noi suntem zilnic în legătură cu școlile. Colegii din inspectorat au repartizate, in medie, 8-9 unități de învățământ fiecare și păstrează legătura permanent. Oamenii au încercat să se descurce și să identifice soluții tehnice pentru a-și desfășura activitatea online”, a declarat Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Cluj.

În acest moment, mai bine de jumătate din școlile și grădinițele din județ au întreaga activitate mutată în online. Este vorba de peste 240 de unități de învățământ preuniversitar din mai bine de 20 orașe și comune, în care rata de infectare a trecut de 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

În Cluj-Napoca, municipalitatea a finanțat cumpărarea a peste 2.000 de tablete, pentru elevii care învață la distanță.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: