Masca este obligatorie la Cluj la evenimentele publice în spații deschise începând de sâmbătă, 8 august

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat decizia miercuri seară, iar aceasta este valabilă pe întreg teritoriul județului Cluj, cu precizarea că masca trebuie purtată corect: cu acoperirea nasului și a gurii.

Potrivit deciziei autorităților clujene, începând cu data de 8 august 2020, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, la întruniri de genul activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios. Orarul de aplicabilitate este 0-24, pe toată durata stării de alertă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) precizează că unitățile administrativ teritoriale (UAT) trebuie să identifice toate spațiile de tip piețe agroalimentare, piețe auto, târguri de produse și de animale, locuri de tip bazar temporare sau permanente de pe raza UAT-urilor, pe care le vor comunica CJSU până în 10.08.2020, în vederea introducerii obligativității purtării măștii in aceste zone, după consultarea Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Anterior, șeful DSP Cluj, Mihai Moisescu a explicat la EBS Radio că respectarea măsurilor de protecție devine tot mai importantă pe fondul răspândirii comunitare extinse, a creșterii numărului de cazuri și a presiunii pe sistemul medical.

Ne poți asculta și aici: