Naționala de tineret s-a calificat la Campionatul European de fotbal. Un jucător al CFR-ului a înscris golul izbăvitor cu Danemarca

Echipa națională de tineret a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal. Tricolorii antrenați de Adrian Mutu au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat, aseară, cu Danemarca.

Nordicii au deschis scorul, însă jucătorul lui CFR Cluj, Valentin Costache, a înscris golul care a asigurat României biletele pentru turneul final de anul viitor.

„Sunt foarte bucuros! Am câștigat trei campionate (cu CFR Cluj, n. red.) și a fost ceva senzațional, m-am bucurat foarte mult, a fost ceva de neuitat. Dar ce-am simțit aici nu pot să exprim în cuvinte. Știam cu două-trei zile înainte că o să marchez, simțeam asta. Chiar domnul Adi (Adrian Mutu n. red.) a făcut o glumă și mi-a dat mingea ca să dorm cu ea în cameră, că cică așa o să dau gol; am făcut asta și uite că a ieșit!”, a declarat Valentin Costache.

Naționala de tineret s-a calificat datorită faptului că a fost una dintre cele mai bune echipe de pe locul secund, în faza grupelor. Grupa României a fost câștigată de Danemarca.

Tragerea la sorți pentru Campionatul European de fotbal va avea loc în 10 decembrie. Este a doua calificare consecutivă a României la turneul final. La Europeanul din 2019, echipa antrenată pe atunci de actualul selecționer al primei reprezentative, Mirel Rădoi, a ajuns până în semifinale.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

 

Ne poți asculta și aici: