Noi spații de utilitate publică vor fi amenajate de dezvoltatorii de proiecte imobiliare din Cluj

Un spațiu de joacă de 1.800 de metri pătrați, două stații de bike sharing, dar și modernizarea unei stații de transport public este parte dintr-un proiect imobiliar de pe strada Gării.

Foto proiect

 

Aceste utilități sunt prevăzute în contractul de restructurare urbană care va fi încheiat între Primăria clujeană și dezvoltatorii proiectului.

Astfel, pe strada Gării va fi construit un ansamblu de șase imobile, cu locuințe, grădiniță particulară și funcțiuni mixte.

Investiția va fi realizată prin extinderea parcului tehnologic din zonă, iar amenajările urbane, care vor fi donate municipalității, trebuie realizate înainte de recepția ultimului corp de clădire din ansamblu.

Planul Urbanistic de restructurare urbană și semnarea contractului urmează să fie aprobate în ședința Consiliului Local de joi.

Recent, autoritățile clujene au decis să impună constructorilor amenajarea unor spații sau a infrastructurii în zona în care demarează mari proiecte. Exemplu în acest sens este creșă publică ce va fi deschisă din toamnă în cartierul Bună Ziua.

 

Ovidiu Cornea

 

 

Ne poți asculta și aici: