Noua școală din Florești, care are o capacitate de 900 de locuri, își deschide porțile în septembrie

Noua școală din comuna clujeană Florești va fi inaugurată luna viitoare, odată cu începerea anului școlar.

Într-o primă fază, noua instituție va funcționa ca parte a Școlii Gimnaziale „Gheorghe Șincai” din localitate, urmând ca anul viitor să funcționeze ca liceu.

„Deocamdată va fi o structură a școlii actuale, vor fi clase care aparțin de școala generală din Florești, urmând ca de anul următor să o trecem ca școală de sine stătătoare”, a declarat Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Unitatea de învățământ are o capacitate de 900 de locuri și a fost construită în urma unei investiții care a depășit 14 milioane de lei. Acum se fac ultimele pregătiri înainte de inaugurare.

„Cei care au asigurat mobilierul sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile, se aranjează mobilierul în săli, se lucrează la curățenie. Este vorba despre 26 de săli de clase și 6 laboratoare, dar și de alte spații pentru buna desfășurare a activității școlare. Este o clădire modernă, o clădire la nivelul anului 2019 și cred că primii copilași care vor învăța aici vor fi bucuroși de condițiile care le vor fi oferite”, a declarat pentru EBS Radio Horia Șulea, primarul comunei Florești.

Noua creșă din comuna Florești este aproape de a fi finalizată și ea și ar putea fi deschisă chiar din această toamnă.

Lucrările se vor încheia în câteva zile, iar ulterior autoritățile vor demara procedurile necesare pentru a angaja personal.

 

Ioana Pîrlea