Noul sediu al Serviciului de înmatriculări auto din Someșeni se deschide luni. Acesta va avea 11 ghișee, iar taxele vor putea fi plătite tot aici

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Cluj își începe de luni activitatea în noul sediu situat în cartierul Someșeni.

Spațiul noului sediu, care se află în clădirea Biroului Vamal de interior Cluj, de strada Traian Vuia, nr.157, este dublu ca suprafață față de vechea locație de pe strada Albac din cartierul Gheorgheni.

Acesta a fost amenajat cu dotările necesare în așa fel încât activitatea să se desfășoare în bune condiții, inclusiv în pandemie. Toate birourile din cadrul serviciului vor fi funcționale de luni, a precizat prefectul Miecea Abrudean.

La noul sediu al Serviciului de înmatriculări auto sunt 11 ghișee pentru relația cu publicul. Este vorba de înmatriculări, numere provizorii, eliberarea de documente, reprogramări traseu, preschimbarea de permise, preluare de imagine foto și înregistrarea dosarului de examinare. Structurarea ghișeelor va asigura soluționarea unui număr mai mare de solicitări și într-un timp mai redus.

De asemenea, tot aici va funcționa o sală mai mare pentru examinarea teoretică a candidaților pentru obținerea permisului de conducere. Aceasta permite testarea a 14 candidați în același timp, în condiții de distanțare socială, spre deosebire de actuala sală, care permite testarea doar a 7 candidați, din cauza spațiului redus.

Tot aici vor funcționa și ghișeele Direcției de impozite și taxe locale, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, la care se vor plăti taxele pentru declararea fiscală și radierea vehiculelor. Astfel, șoferii vor putea finaliza toate demersurile într-un singur loc și nu vor mai fi nevoiți să meargă la sediul Primăriei pentru achitarea taxelor.

La noul sediu a fost amenajată o parcare cu 100 de locuri pentru a facilita accesul la sediul serviciului. De asemeena, s-a înființat o nouă trecere de pietoni și au fost reamenajate trotuarele.

Și autobuzele vor opri lângă noul sediu, CTP amplasând în zonă o noă stație. Clujenii pot merge la Serviciul înmatriculări auto cu mijloacele de transport în comun care circulă pe liniile 5 și 8 și cele care circula pe ruta Cluj-Napoca – Apahida.

Mutarea vine cu reprogramarea unor activități

Reprezentanții Prefecturii Cluj au precizat că toate activitățile de examinare teoretică, practică, replanificare traseu, preschimbări permise, înmatriculări, numere provizorii, eliberare-preluare documente, care erau planificate pentru vineri, 13 noiembrie au fost reprogramate automat pentru sâmbătă 21 noiembrie. Replanificarea activităților pentru data de sâmbătă, 21.11.2020 se va face automat de către SPCRPCIV Cluj, iar intervalele orare stabilite deja vor rămâne valabile.

 

Ne poți asculta și aici: