Numărul de camere de supraveghere din oraș ar putea crește. Aproximativ 300 funcționează în prezent

Autoritățile pregătesc creșterea numărului de camere de supraveghere din Cluj. Aproximativ 300 de astfel de camere există în prezent în oraș, în zona centrală, dar și în piețe și intersecții aglomerate.

Primăria clujeană a lansat recent o licitație pentru realizarea unui acord cadru de gestionare a sistemelor de supraveghere publice pentru următorii patru ani. Contractul cadru, a cărui valoare depășește 10 milioane de lei, prevede posibilitatea achiziționării a până la 800 de camere. Datele culese de camere sunt transmise Dispeceratului care stochează și în prezent imaginile din oraș.

Decizia cu privire la extinderea sistemului este încă în analiză, potrivit municipalității.

„În acest moment avem 300 de camere, furnizează (date, n.red.) pentru fluidizarea circualției și, dacă discutăm de piețe, furnizează date și cu privire la cei care au comis infracțiuni. Expiră contractul și atunci trebuie să avem un nou contract cadru și o să decidem împreună cu celelalte autorități implicate numărul de camere pe care trebuie să îl punem. La momentul la care o să decidem că trebuie să punem mai multe o să putem să luăm aceste camere, nu să trebuiască să facem altă și altă licitație. Evident că probabil mai sunt anumite zone, anumite intersecții, care vor trebui să fie supravegheate suplimentar, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Ofertele la licitația lansată de municipalitate se pot depune până în 27 aprilie.

 

Ne poți asculta si aici: