O piesă creată la Cluj, de o trupă din Timișoara, e readusă la viață la EBS Radio

Solistul trupei timișorene The Different Class, Chris Paul, a povestit la EBS Radio că piesa „Dume” a fost creată în 2016, la Cluj. Trupa a uitat de ea până acum, când „Dume” a apărut în playlist-ul #StaiLaRadio, inițiativa EBS Radio de promovare a muzicii românești și clujene.

(Foto: The Different Class / Facebook)

„Vedem că EBS Radio începe să difuzeze The Different Class, «Dume», și atunci ne-am amintit de piesă”, spune Chris Paul. Piesa s-a născut dintr-o provocare: „o asociație din Timișoara îți dădea câteva cuvinte și trebuia să faci o piesă. Începuserăm să lucrăm cu toboșara Julia Kocis din Cluj și am venit noi la ea să înregistrăm”. Trupa câștigase și înregistrarea unei piese, într-o competiție cu alte trupe, și așa s-a născut, în 2016, „Dume.”

„Un pic de soare în versuri”

„Piesa nu a mai fost lansată atunci, eram între două albume, e o piesa un pic atipică,” povestește Chris Paul care admite că trupa a uitat pur și simplu de piesă până când a văzut că ea începe să fie difuzată la EBS Radio. „Ne-am amintit de ea, am scotocit prin trei harduri externe până am găsit masterul final,  și am zis, hai să o scoatem, nu mai știm din ce motive nu am scos-o atunci, dar e faină, are un good vibe și în perioada asta e numai bine să te trezești cu niște dume de dimineață și un pic de soare în versuri.”

Ascultați interviul (din care aflați și ce înseamnă un „Balkan Breakfast” 🙂 ) realizat de Angel Rusu cu Chris Paul:

 

The Different Class, „Dume”: