Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Obiectele unicat sau în serie limitată, create de designeri români, se pot transforma în cadouri de Crăciun

Designerii români se pregătesc de sărbătoare cu propuneri speciale pentru cumpărători.

De la obiecte de mobilier din materiale reciclate până la accesorii și decorațiuni din cristale, toate pot reprezenta cadoul ideal.

La Cluj, zeci de artiști îi așteaptă pe curioși în cadrul ediției de Crăciun a evenimentului Cluj Design Days, între 13 și 15 decembrie.

„O să fie lucruri interesante, cum ar fi șosete designer made cu pattern-uri colorate, care vin în pachet de câte trei în cazul în care pierzi una, bijuterii din Cristale din Maramureș, o să avem pantofi făcuți din jeanși reciclați, o să avem obiecte de mobilier făcute din carton sau din materiale reciclate, cum ar fi metale și lemne reciclate”, a declarat Adrian Balcău, organizator al târgului.

În timp ce magazinele sunt acaparate de importuri, tinerii designeri se luptă să se mențină pe piață și încearcă să câștige publicul prin calitate și originalitate.

„Cele pe care le expunem noi sunt obiecte pe care le găsești destul de greu, adică nu le găsești în orice magazin. Dacă tu cumperi genul acesta de produse cumva ți se garantează faptul că o să oferi un cadou unicat sau în serie limitată și, în același timp, dacă noi cumpărăm de la designeri locali practic noi le oferim șansa să își continue activitatea, susținem creativitatea și economia”, a mai spus Adrian Balcău.

Evenimentul Cluj Design X-Mas se desfășoară la Casa TIFF și la Cinema Arta.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: Facebook/Cluj Design Days

 

X
X
X