Persoanele infectate, dar fără simptome de Covid-19, vor fi evaluate la domiciliu

Spitalele Covid nu mai fac față numărului mare de pacienți infectați din ultimele zile, iar drept urmare, pacienții asimptomatici, care au un test pozitiv, vor fi evaluați acasă.

Hotărârea a fost luată la nivel național va fi aplicată în scurt timp și la Cluj. Astfel, pacienții asimptomatici vor rămâne la domiciliu și vor fi monitorizați de medicii de familie, iar dacă vor apărea simptome aceștia vor fi transferați la unitățile medicale.

„Capacitatea spitalelor Covid din Cluj-Napoca a ajuns la maximum, motiv pentru am introdus Spitalul Municipal Clujana ca spital de fază 2 pentru a ajuta și la evaluarea pacienților pozitivi, care așteaptă acasă, în carantină, să fie evaluați. Se va ajunge ca cei asimptomatici să fie evaluați la domiciliu. Lucrurile se vor schimba și aici ca procedură și vom ajunge ca pacienții asimptomatici, și cei cu forme ușoare să nu mai fie evaluați în spital. E un lucru normal, care se întâmplă peste tot în lume pentru că nu ai cum să faci față la un val atât de mare de pacienți, nu mai poți să îi evaluezi în spital”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Acesta a făcut un nou apel la respectarea măsurilor de protecție și a mai subliniat că este este necesar în următoarea perioadă să evităm orice tip de socializare.

„Ne ajută hotărârea Guvernului de a interzice evenimentele private pentru că acestea au generat mare parte din cazurile de Covid-19 din județul Cluj, potrivit anchetelor”, a mai spus prefectul Mircea Abrudean.