Personalul de la Ambulanța Cluj realizează zilnic zeci de teste pentru depistarea Covid-19. Probele sunt recoltate la domiciliul pacientului, dacă acesta are simptome specifice

Zeci de clujeni sunt testați zilnic, pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, de personalul de la Serviciul de Amblanță.

Este vorba de persoane cu simptome specifice Covid-19, cărora le sunt recoltate probe de către personalul medical de la SAJ Cluj. Probele sunt trimise și analizate apoi în laborator.

„Persoana sună, în primul rând, la un medic de familie. Pe baza simptomatologiei, medicul de familie poate să îi recomande să facă testare sau nu. Pasul 2, se sună la 112, iar acolo se pun o serie de întrebări referitoare la ce simptome are, dacă are febră, dacă are dureri în gât, dacă e posibil contact (cu o persoană diagnosticată cu Covid-19, n. red.) și se programează pentru testare PCR. Se face testare acasă, o face Ambulanța, la persoane simptomatice”, a declarat la EBS Radio managerul Serviciului de Ambulanță Cluj, dr. Horia Simu.

Personalul de aici efectuează, în contextul transmiterii comunitare, inclusiv teste rapide, antigen, pentru persoanele care suferă de alte afecțiuni și solicită consult de specialitate la Ambulanța Cluj.

Rezultatele pozitive se transmit DSP și intră în raportările oficiale cu privire la numărul de infectări.

 

Ovidiu Cornea

 

Fotografie realizată de actrița Elena Ivanca

 

Ne poți asculta și aici: