Peste 1.000 de absolvenți de liceu clujeni s-au înscris la a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an

În județul Cluj peste 1.000 de candidați s-au înscris la cea de a doua sesiune examenului de Bacalaureat din acest an, care începe miercuri.

Examenul debutează cu proba scrisă la Limba și literatura română, iar în județul Cluj probele se vor desfășura în patru centre.

„Sunt puțin peste 1.000 de candidați înscriși, respectiv 1.045 de elevi care nu au reușit să ia examenul, au luat coringențele mai târziu sau sunt candidați din anii trecuți. Avem patru centre de examen, două în Cluj-Napoca, unul în Turda, unul în Dej, iar Huedinul este arondat la Cluj. Să sperăm că perioada foarte scurtă dintre cele două examene i-a determinat să își reevalueze prioritățile”, a declarat pentru EBS Radio Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Cluj.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 septembrie, după care se vor putea depune eventualele contestații. Rata de promovare în județul Cluj, la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat, a fost de 82%. Acest procent a clasat Clujul pe primul loc din țară.

 

Ioana Pîrlea

 

Ne poți asculta și aici: