Peste 2.300 de candidați s-au înscris la UBB în primele două zile ale admiterii de toamnă

Peste 1.700 de absolvenți de liceu şi peste 680 de absolvenţi de facultate și-au depus dosarele în primele două zile de înscriere la cea de a doua sesiuni de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai.

Potrivit reprezentanților UBB, cifrele sunt mai mari decât cele înregistrate în aceeași perioadă a admiterii de toamnă a anului trecut .

Cele mai căutate facultăți sunt, până acum, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde sunt 209 de dosare pentru studiile de licenţă la zi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse 177 de dosare pentru studiile de licenţă cu frecvenţă, respectiv Facultatea de Geografie, unde s-au înscris, până vineri, 140 de candidaţi.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse 193 de dosare, urmată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde s-au înscris 138 de candidați şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, cu 56 de candidaţi.

La nivel master au fost depuse peste 680 de dosare, cele mai căutate specializări fiind cele oferite de Facultatea de Drept, unde s-au înscris 178 de candidați, respectiv Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor și Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, fiecare cu câte 120 de candidați.

Candidații pot opta, în această sesiune de admitere, pentru unul dintre cele 480 de locuri bugetate şi 5.572 de locuri cu taxă la nivel licenţă-zi, respectiv 1.344 de locuri cu taxă la forma de învăţământ la distanţă.

Elevii proveniţi de la liceele din mediul rural au la dispoziţie 104 locuri bugetate, iar candidaţii de etnie romă vor putea ocupa cele 39 de locuri special alocate.

Candidaţii la master pot alege unul dintre cele 561 de locuri bugetate, 20 de locuri alocate de la buget pentru candidaţii de etnie romă, respectiv un loc bugetat pentru etnicii români din afara graniţelor ţării.

Candidații au la dispoziție 244 de programe de licență – învățământ cu frecvență și la distanță, respectiv 217 programe de master – învățământ cu frecvență sau frecvență redusă.

Sesiunea de toamnă a Admiterii la Universitatea Babeș-Bolyai a început în data de 11 septembrie 2019.

 

 

Ne poți asculta și aici: