Peste 350 de vârstnici, ajutați zilnic prin intermediul liniei telefonice dedicate

Peste 350 de persoane de peste 65 de ani din Cluj-Napoca sunt ajutate zilnic cu procurarea de alimente și medicamente de către voluntarii ONG-urilor care colaborează cu Direcția de Asistență Socială din Primăria clujeană.

Asta după ce săptămâna trecută a fost inaugurată o linie special dedicată persoanelor cu vârsta de 65 de ani care nu au la cine să apeleze pentru ajutor.

Peste 2.000 de astfel de persoane au fost identificate în bazele de date ale instituțiilor și ONG-urilor din oraș. Acestea pot apela numărul de telefon 0372 280 499 de luni până vineri între orele 8.00-20.00, respectiv sâmbătă și duminică în intervalul orar 9.00-15.00.

„Am identificat în evidențele noastre, din rândul persoanelor peste 65 de ani care nu au nicio formă de ajutor sau care se află într-o situație specială, deosebită, 1.968 de persoane, pe care le-am identificat în urma unificării tututor bazelor de date existente în acest oraș. În acest moment 357 beneficiază de sprijin direct, zi de zi, din partea Direcției de Asistență Socială, a ONG-urilor, a Bisericilor și chiar a persoanelor fizice. Evident, pe măsură ce suntem solicitați li se dă curs la fiecare din aceste persoane, care s-au înscris și sunt înscrise în această bază de date. Numărul de telefon este tot timpul la dispoziție, operatorii sunt acolo și răspund la solicitările persoanelor peste 65 de ani, astfel încât toți să aibă un climat de a putea face acestei situații dificile”, a spus primarul Emil Boc.

Cazare pentru peste 130 de persoane fără adăpost

Pe de altă parte, la Cluj există la această oră aproape 160 de locuri pentru persoanele fără apost, peste 130 dintre acestea fiind ocupate. 35 de astfel de locuri au fost pregătite recent, printr-o donație a unei firme, la Fundația Prison Fellowship, a explicat edilul.

De altfel, în cadrul ședinței de îndată a Consiliului Local de astăzi, luni, desfășurată din nou în format online, a fost alocat 1 milion de lei pentru asigurarea de alimente persoanelor din medii defavorizate. Peste 1.200 de persoane au fost identificate în această situație.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: