Peste 430.000 de euro strânși de bărboși pentru spitalele clujene. Medic: „Gesturi extraordinare, ne acoperă necesarul pentru 2-3 săptămâni!”

Peste 40.000 de măști de protecție și măști chirurgicale, aproape 100.000 de mănuși și 10.000 de halate, de unică folosință, dar și multe consumabile, au ajuns în spitalele clujene în campania de donații inițiată de bărboșii clujeni.

Suma donațiilor oferite de zeci de firme clujene și sute de persoane fizice a depășit 430.000 de euro, investiți în totalitate, de asociația Beard Brothers, în echipamente medicale și alte accesorii pentru spitalele și alte instituții clujene.

Tinerii au achiziționat și un sistem ecograf, dar și două kituri videolaringoscopice cu cameră pentru Spitalul Județean de Urgență – în incinta căruia funcționează Clinica Medicală 1, care va prelua cazurile de Terapie Intensivă. Acum se pregătește achiziția a încă unui aparat de testare și kituri specifice pentru Covid-19, dar și a încă 10.000 de măști FFP2, a spus pentru EBS Radio președintele asociației, Cornel Hoza.

„Comunitatea în Cluj s-a mobilizat exemplar și s-a strâns în timp record suma aceasta, care este imensă. Problema majoră este cu echipamente de protecție, măști FFP2 sau 3 și combinezoane. Vorbim și cu autorități, transmitem și noi mai departe ce am donat, pentru a se gestiona cât mai corect criza asta, să fie o transparență, să se centralizeze la nivel local. Au donat și alte entități și alți oameni faini și e important să le centralizăm cât de bine și după aceea să ne focalizăm atenția în funcție de realitate”, a spus Cornel Hoza.

Un balon de oxigen

Suma mare strânsă a permis donații și către alte instituții prinse în lupa împotriva Covid-19, precum Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Ambulanța și Inspectoratul de Poliție, dar s-au concentrat spre cele 5 spitale care tratează sau vor trata pacienți Covid, cel de Boli Infecțioase, Pneumoftiziologie, Recuperare, Clujana și Spitalul Județean de Urgență. Donațiile comunității acoperă, de exemplu, necesarul Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj  pentru perioada următoare.

„Sentimentul de solidaritate m-a impresionat, de la perosane fizice, ONG-uri, asociații, care din puținul lor au dat spitalului, ne-au ajutat într-o perioadă extrem de dificilă, când nu aveam destule resurse și nici nu am găsit materiale de protecție pentru personalul medical. A fost ca un balon de oxigen pentru noi. Ne-au acoperit cam pe o perioadă de 2-3 săptămâni necesarul de echipamente medicale, pe o anumită linie, să spunem, ceea ce e un lucru extrem de important. Până o să ne vină comenzile pe care le-am făcut, chiar și în afara țării, avem un moment de respiro, pentru că noi avem deja persoane Covid-19  pozitive și încet-încet preluăm tot mai multe, din mers”, a declarat pentru EBS Radio dr. Vasile Mureșan, managerul spitalului.

Procurarea echipamentelor medicale rămâne în continuare o provocare, peste 10 membri ai Beard Brothers fiind implicați în identificarea și contactarea furnizorilor.

Ne inclinam! #WeStandTogether

Dacă a existat vreo urmă de îndoială, acum nu mai există – Doar împreună reușim!Împreună cu voi am reușit să-i sprijnim pe cei care acum luptă în prima linie. Lor, #MEDICILOR, eroii noștri, le mulțumim pentru fiecare zi în care își riscă viața pentru noi.Iar în fața voastră, a celor ce ați făcut posibilă achiziționarea materialelor de protectie de care au atât de multă nevoie acum, nu ne rămâne decât să ne înclinăm!Împreună cu voi am reușit să strângem până acum:Donații persoane fizice: 186.442,26 Lei (38.512,13 euro)Sponsorizări companii: 1.917.836,47 Lei (396.247,20 euro)#bigup #stayhome #staysafe #westandtogetherDonatii se pot face in contul asociatiei RO58BTRLRONCRT0249735201 – Asociatia Beard Brothers cu specificatia “We stand together”, prin BTPay la numarul 0739 852 959 sau prin plata cu cardul: https://www.beard-brothers.ro/doneaza/Multumim:Banca TransilvaniaFortechAIDent CenterTransilvania Constructii SAYardi RomaniaRoger UtilajeBetfair Romania DevelopmentLions Club Hope Cluj-NapocaLions Club TransilvaniaAsociaţia "Şepcile Roşii 1919"Centrul de Resurse pentru Eficiență Energetică și Schimbări ClimaticeThomsons People ClujIDEA StudiosBG SoftYonderCluj Business CampusQCatalyst RomaniaHosterion – gazduire webAlikofHome Garden Supermarketmsg systems RomaniaYLI Control AccesFarmecUBA AccommodationALFRA Lean AdvisorsAC BaustelleBest Tools SolutionFarmacia EuropaSiemens RomaniaGentlemen's Riders GroupEastrideEast GrainMBA Eco Partner SRLGarmin ClujNehemiah SecurityAsociatia Societatea Studenteasca de Chirurgie din RomaniaSersTechAvelon CetexStone LimitedAccounting BureauCodesicle AgencyCaravana cu Medici ClujProfessional Tip ConsultNextgentestingWork in Progress+ alte 2 companii

Publicată de Beard Brothers pe Miercuri, 1 aprilie 2020

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto Facebook/Beard Brothers

Ne poți asculta și aici: