Peste 7.000 de angajați din Cluj au primit șomaj tehnic

7.090 de salariați din județul Cluj au primit, până acum, indemnizația de șomaj tehnic, ca urmare a solicitărilor venite din partea a 924 de angajatori. Suma totală plătită este de 5.081.000 de lei.

De asemenea, au fost procesate, verificate și se află în așteptare cereri de la alți 2.000 de angajatori, care au solicitat indemnizația de șomaj tehnic pentru aproximativ 13.000 de persoane. Parte din acestea au fost completate greșit și a fost nevoie de clarificări, transmit autoritățile.

La nivel național, până în prezent au fost suspendate peste un milion de contracte de muncă, iar mai bine de 240.000 au încetat.

Șomajul tehnic reprezintă indemnizații de care beneficiază salariații și se stabilesc la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă și este suportat din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut pentru anul în curs.

În altă ordine de idei, părinții pot primi zile libere pentru supravegherea copiilor, în situația suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităților de învățământ unde sunt înscriși. Facilitatea se acordă doar unuia dintre părinți. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj a primit până acum 54 de solicitări în acest sens, venite din partea companiilor, pentru 115 persoane.

 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

 

Ne poți asculta și aici: