Piețele agroalimentare din Cluj-Napoca vor rămâne funcționale, dar standurile vor fi afară. A fost extins și programul pieței volante

Cele cinci piețe din subordinea Primăriei Cluj-Napoca vor funcționa în regim deschis.

Producătorii clujeni și-au vândut marfa pe platorul de la Sala Sporturilor și în vară.

 

În urma deciziei Guvernului, piețele agroalimentare de interior nu vor putea funcționa cel puțin 30 de zile. Fiecare administrație publică a avut libertatea să decidă cum va fi organizată activitatea, iar la Cluj-Napoca decizia a fost de a amenaja standuri pentru producători, în fața sau în apropierea piețelor.

Acest lucru se va întâmpla cu toate piețele agroalimentare din oraș care sunt în subordinea primăriei, respectiv cele din Zorilor, de la Hermes din Gheorheni, cea dinGrigorescu, cea de la Flora și cea din Ira. De asemenea, la Cluj-Napoca vor funcționa și piețele volante.

„Piețele nu vor putea funcționa în interior, dar vor fi amenajate standuri pentru producători afară, în fața pieței. De asemenea, programul piețelor volante va fi extins. Cea de la Sala Sporturilor va funcționa marți, vineri și sâmbătă, de la 10.00 la 17.00, iar joi va funcționa în Gheorgheni, în parcarea de la capătul liniei 3. Vom acorda sprijin și administratorilor privați din piata Mihai Viteazul și Ion Meșter pentru a putea să-și continue și ei activitatea”, a spus primarul Emil Boc.

Acesta a mai precizat că, în continuare se vor căuta soluții pentru perioadele în care va fi foarte frig afară.

La Dej, lateralele incintei pieței agroalimentare vor fi demontate pentru a se asigura astfel condițiile necesare de funcționare. În schimb, hala va fi închisă, iar producătorii de lactate și brânzeturi vor fi relocați la puncte de vânzare exterioare.

 

Ne poți asculta și aici: