Piețele rămân deschise. Dar producătorii nu mai intră în ele fără protecție!

Piețele agroalimentare sunt în continuare deschise, însă atât producătorii, cât și cumpărătorii trebuie să își ia toate măsurile de protecție.

Legumele și fructele nu trebuie să ne lipsească din meniu în aceste zile. Piețele agroalimentare din Cluj-Napoca sunt dechise, însă producătorii și vânzători trebuie să aibă mască și mănuși.

„Nimeni nu mai intră în piețele agroalimentare ale Clujului ca producator decât dacă are mască și mănuși. Dacă nu sunt măști, se poate pune un batic, o eșarfă, orice cu care să-și acopere nasul și gura, să fie protejați toți”, a spus primarul Clujului Emil Boc.

Clujenii sunt sfătuiți să își facă cumpărăturile, inclusiv în piețe în alte intervale orare decât între 11.00-13.00, pentru a le da posibilitatea vârstinicilor să se aprovizioneze când au nevoie.

De asemenea, polițiștii locali asigură respectarea distanței sociale de 1,5 metri, ca nimeni să nu intre în piață fără respectarea acestei distanțe și suntcu circuite de intrare și de ieșire. Primarul a dispus verificări și în pietele private, iar dacă măsurile nu se respectă, se vor acorda amenzi.

 

Ne poți asculta și aici: