Posesorii de trotinete electrice, avertizați că tot ce fac în trafic este pe propria răspundere

Tot mai mulți clujeni folosesc trotineta electrică pentru a se deplasa prin oraș. Aceștia sunt sfătuiți de polițiști să fie foarte atenți și să respecte regulile de circulație.

Clujenii circulă cu trotineta electrică atât pe drumurile publice, cât și pe trotuare. Asta în condițiile în care statutul acestor mijloace de deplasare nu este reglementat prin lege. De aceea, toți cei care folosesc trotineta trebuie să fie extrem de atenți în trafic.

„Numărul acestor vehicule este în creștere în trafic, se vede cu ochiul liber acest lucru. Peste tot în lume se ia calcul modificarea Codului Rutier, astfel încât aceste mijloace de deplasare să fie la rândul lor reglementate. Asta ar trebui să înțeleagă toți cei care aleg aceste mijloace de deplasare mai puțin convenționale, să le spunem, care au mai multe avantaje – sigur, nu stai în trafic, în coloane – că tot ceea ce fac ei în trafic, fac pe proprie răspundere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj, Traian Morar.

Pe fondul interesului tot mai mare pentru trotinetele electrice, la Cluj s-a lansat recent și un serviciu privat de închiriere a acestora. Trotinetele pot fi luate contracost din trei puncte importante din oraș.

Citește și:
Trotinetele electrice depășesc, în viteză, legislația

 

Ovidu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: