Premiați pentru excelență! Elevii de 10 ai Clujului spun că au reușit să facă performanță și datorită dascălilor

Toți elevii din Cluj care au obținut media 10 la examenele națonale de anul acesta au fost premiați la Inspectoratul Școlar Județean. Fiecare dintre ei a primit 3.000 de lei.

15 tineri din județul Cluj au reușit să obțină nota maximă la Bacalaureat, în timp ce la examenul de Evaluare Națională, 29 de elevi au reușit această performanță.

„În 2012 am spus că una dintre prioritățile noastre este învățământul de excelență. Acești copii merită recompensați pentru ceea ce fac. Nu o fac pentru asta (premii, n. red), să fie clar. O fac pentru ei, pentru viitorul lor. Cred că ce este important e că sunt mulți. Am avut 1.000 de copii cu medii peste 9, din care s-au ales un număr mare de copii care au avut 10 la BAC și 10 la Evaluarea Națională, mult mai mulți decât în anii trecuți”, a declarat Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Drumul spre rezultatul perfect este pavat cu multă muncă și ambiție, explică Alexandra, care a obținut 10 la Evaluarea Națională.

Adolescenta urmează acum cursurile Colegiului „Emil Racoviță”, la profilul matematică-informatică, intensiv engleză.

„A fost nevoie de muncă pentru că până la urmă niciun rezultat bun nu se obține fără muncă în plus depusă, față de ceea ce se face la școală. Pentru mine este un lucru uimitor ceea an reușit în urma celor opt ani de școală și, cel mai mult pentru mine, a contat ajutorul părinților și ajutorul profesorilor și le mulțumesc celor care au investit în pregătirea mea”, a spus Alexandra Cucu, elevă la Colegiul Național „Emil Racoviță”.

Și pentru Mihaela, care a obținut media zece la Bacalaureat, sprijinul venit din partea dascălilor a fost esențial.

Iar pasiunea a fost un alt ingredient care a contribuit la această performanță. Tânăra, absolventă a Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”, va studia acum Dreptul.

„Sincer, dacă ar fi să iau fiecare materie, aș spune că la română a fost foarte mult timp pasiune. Îmi place foarte mult literatura și am avut un profesor foarte bun. La logică am fost la olimpiadă încă din clasa a X-a, iar în clasa a XII-a am reușit chiar să ajung la națională, cât despre istorie pot să spun să doamna profesoară ne-a pregătit foarte bine, astfel că majoritatea lucrurilor le știam deja din clasă. În acest fel, cu ajutorul lor și cu puțină ambiție din partea mea, am reușit să ajung la acest rezultat”, a spus și Mihaela Rotund.

Elevii de 10 vor fi premiați și de autoritățile locale, dar și de cele județene.

 

Ioana Pîrlea

 

Ascultați aici materialul difuzat la EBS Radio:

X
X
X