Prima olimpică la sărituri cu schiurile din România: la JO participă doar cei mai buni sportivi

Daniela Haralambie, prima săritoare cu schiurile care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de iarnă (2018) va participa din nou la competiția sportivă supremă, care se va desfășura începând din 4 februarie la Beijing. Ea a vorbit la EBS Radio despre așteptările pe care le are, dar și ce și-ar dori să înțeleagă urmăritorii întrecerilor la care România deține o singură medalie, obținută în 1968.

Dana Haralmbie a concurat în Cupa Mondială încă de la 15 ani. FOTO Arhivă / Facebook
Dana Haralambie a concurat în Cupa Mondială încă de la 15 ani. FOTO Arhivă / Facebook

„Senzația pe care ți-o dă acest sport este că te afli deasupra lumii, că zbori, doar cu schiurile. Îți dă încredere că totul este posibil”, a descris Daniela Haralambie (24 de ani) senzația pe care o trăiește atunci când se desprinde, cu schiurile, de trambulina de concurs.

De  loc din  Brașov, Daniela / Dana Haralambie a debutat în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile la doar15 ani (2012 Lillehamer), iar în 2016 a obținut locul 4 la Campionatul Mondial de Juniori. În 2018, la Jocurile Olimpice din Pyeongchang, Coreea de Sud, a devenit prima săritoare cu schiurile care a reprezentat România în competiția olimpică.

Dana Haralambie va reprezenta pentru a doua oară România la Jocurile Olimpice de iarnă. FOTO / Facebook COSR

La Beijing, sportiva va fi la a doua participare în competiția supremă, unde România va fi reprezentată de 22 de sportivi la 7 discipline. Speră să își depășească performanța de acum 4 ani, când s-a clasat pe locul 25.

„Merg cu speranța și dorința de a mă autodepăși și cu gândul de a trăi momente speciale, experiența Jocurilor Olimpice este unică. Ca să te poți califica la Jocurile Olimpice trebuie să obții în ultimii 2 ani punctele necesare la competițiile din Cupa Mondială, se califică doar primii 40. Deci aș putea spune că mă pregătesc de doi ani”, a spus Dana Haralambie în emisiunea Forum EBS de joi, 27 februarie.

Referitor la dezamăgirea pe care o pot încerca românii atunci când văd că sportivii țării noastre nu se clasează între locurile fruntașe la întreceri: „Lumea ar trebui să știe că este cea mai grea competiție, are loc doar o dată la 4 ani și participă doar cei mai buni sportivi. Oamenii care ne privesc nu ar trebui să fie dezamăgiți, pentru că noi am lucrat și vom lucra în continuare să obținem o medalie, în sport nimic nu este imposibil. Cei care participă la Jocurile Olimpice fac parte dintre cei mai buni sportivi”, a spus ea.

Ascultați mai jos interviul pe care i l-a acordat sportiva lui Ovidiu Cornea:

 

 

 

Ne poți asculta și aici: