FOTO | Prima școală construită de la zero după 1990 a fost deschisă în cea mai mare comună din țară

Noua școală din Florești, județul Cluj, este gata să își primească, de săptămâna viitoare, primii elevi.

Instituția dispune de laboratoare, cabinete medicale, o bibliotecă, dar și un teren de tenis și unul multifuncțional.

„Este prima școală construită în Florești după 1990. Capacitatea este de 900 de locuri. Actualmente va deservi doar școala primară de la „Gheorghe Șincai” din Florești, iar începând de anul viitor va deveni instituție liceală. Practic, va avea două clase de liceu, una de real și cealaltă de uman. Avem și două terenuri sintetice”, a declarat Horia Șulea, primarul comunei.

Astăzi, porțile instituției de învățământ au fost deschise pentru părinții și copiii din Florești care au dorit să viziteze noua școală.

„Este o școală modernă, frumos utilată, acum să vedem și corpul profesoral cum va fi”, a spus o femeie care a venit să vadă noua instituție de învășământ.

„Ne bucurăm să avem o școală nouă, frumoasă. E foarte bine pentru copiii noștri. Pe mine, personal, mă ajută foarte mult deoarece locuiesc în apropiere și vom putea să venim pe jos, fără să mai utilizăm mașina”, a spus o mămică.

„Școala este frumoasă, am vizitat toate clasele și îmi place aici. Abia aștept să înceapă școala”, a spus și un copil, încântat de ce a văzut.

Tot în Florești, urmează să fie dată în folosință și o creșă nouă. Cele două investiții, realizate de autoritățile locale, au o valoare totală de 16 milioane lei.

 

Ioana Pîrlea

 

Ne poți asculta și aici: