Primăria cumpără locuința Doinei Cornea și o va transforma în casă memorială. Emil Boc: „Este un gest de suflet din partea Clujului”

Primaria Cluj-Napoca va achiziționa imobilul de pe fosta stradă Alba Iulia, care poarta acum numele disidentei anticomuniste Doina Cornea.

Locuința unde a trăit Doina Cornea și unde și-a petrecut inclusiv perioada de arest la domiciliu pe vremea regimului comunist va fi transformată în casă memorială.

„Este un gest de recunoaștere istorică, un gest de suflet din partea Clujului, până la urmă un gest pentru generațiile viitoare de a ști concret ce a însemnat regimul comunist”, a spus primarul Emil Boc.

După achiziție vor urma alte proceduri administrative pentru ca imobilul să fie transformat în casă memorială. De asemenea, Primăria va face toate demersurile necesare pentru modernizare și conservare, iar când fundația „Doina Cornea”, condusă de fiul disidentei anticomuniste Leontin Iuhas, va fi legal operațională, i se va încredința dreptul de folosință, a mai spus primarul, care a precizat că și acest lucru se va face prin vot, în Consiliul Local.

Vezi și:

Interviurile EBS | Leontin Iuhas: „Noi l-am lăsat pe Ceaușescu să devină ce a devenit. Pentru că nu am reacționat”

 

Ne poți asculta și aici: