Primăria va amenaja două treceri noi de pietoni pe Calea Turzii

Două treceri de pietoni semaforizate vor fi amenajate pe Calea Turzii, una dintre cele mai intens circulate artere din Cluj.

Semafoarele vor fi similare cu cele montate pe strada Corneliu Coposu.

 

Acestea vor fi dotate cu semafoare cu buton, care vor putea fi acționate de către pietoni și vor fi funcționale, potrivit autorităților, până în primăvara viitoare.

Decizia vine odată cu creșterea numărului de locuitori din zonă și face parte dintr-un program mai amplu, spune viceprimarul Dan Tarcea.

„Pe Calea Turzii s-a schimbat foarte mult componența traficului și au apărut multe blocuri noi. Vom face noi treceri de pietoni suplimentare, dar doar de la strada Observator în sus. Acestea vor fi semaforizate, pentru că Calea Turzii este o stradă intens circulată, este o arteră principală de intrare și ieșire din Cluj-Napoca. Cred că siguranța pietoinilor este mult mai importantă decât două minute cât trebuie să aștepte un șofer în trafic. Peste tot pe unde am pus semafoare, împreună cu poliția am constatat că sunt necesare pentru creșterea siguranței pietonilor”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Noi treceri de pietoni semaforizate au fost recent amenajate pe străzi precum Corneliu Coposu, Traian Vuia sau Plopilor. Mai mult, pentru creșterea siguranței oamenilor, Primăria a demarat un proiect de suprailuminare a trecerilor de pietoni nesemaforizate.

 

Ovidiu Cornea