Prioritățile pentru învățământul clujean sunt siguranța și accesul la internet pentru toți elevii – Inspectorul școlar general, Marinela Marc, la EBS Radio

Inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc, a declarat la EBS Radio că asigurarea accesului la internet pentru toți elevii din județ și siguranța celor care vor putea merge la școală pentru pregătire în luna iunie, sunt prioritățile Inspectoratului în urma anunțului de luni cu privire la încheierea situației școlare online.

Pentru luna iunie, când elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor putea merge la școală pentru pregătire, cu respectarea măsurilor de protecție specifice, Inspectoratul are în vedere inclusiv asigurarea de măști și mănuși.

Marinela Marc a spus la EBS Radio că pentru obținerea celor aproape 3.000 de calculatoare necesare în județ, mai ales la sate, Inspectoraul a cerut și ajutorul companiilor și organizațiilor civice.

Marinela Marc precizează că această digitalizare “forțată“ a sistemului educațional are o parte bună: elevii și profesorii se obișnuiesc cu tehnologia, adică cu uneltele viitorului.

Ascultați interviul acordat de Inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc, lui Ovidiu Cornea:

Ne poți asculta și aici: