Purtarea măștii de protecție în anumite spații deschise ar putea deveni obligatorie și la Cluj, de la mijlocul săptămânii

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua astăzi o decizie, iar măsura ar urma să se aplice de la jumătatea acestei săptămâni. 

„Vom discuta de introducerea măștii în anumite zone, pe care noi le considerăm cu expunere. Din anchete și datele pe care le avem până acum, probabil discutăm de piețe, de toate felurile, târguri, locații de tip bazar și evident toate evenimentele publice care se vor desfășura în județul Cluj de acum înainte”, a declarat, pentru EBS Radio, prefectul Mircea Abrudean.

„Cea mai plauzibilă (măsură, n.red.) este cea legată de piețe, piețe agroalimentare, vorbim de exterior, piețe de orice natură, târguri de animale, târguri auto și toate evenimentele publice. Asta considerăm noi că s-ar impune în acest moment la nivelul județului. Nu discutăm de masca pe stradă, în parc sau în alte locuri, pentru că așa cum avem informațiile la acest moment, nu necesită acest lucru”, a adăugat prefectul.

Purtarea măștii în spații deschise aglomerate a devenit obligatorie în aproape 20 de județe din țară, până acum.

Nu se modifică programul teraselor, la Cluj

Dacă în privința purtării măștilor în spații deschise, hotărârile pot fi luate la nivel județean, autoritățile centrale decid în privința programului teraselor. a explicat prefectul Mircea Abrudean. Potrivit acestuia, Comitetele Județene pentru Situații de Urgență pot doar să propună o astfel de măsură, dar la Cluj nu se impune momentan.

Potrivit deciziei CNSU, de duminică, 2 august, în județele Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați, precum și în muncipiul București, programul teraselor și al sălilor de jocuri de noroc este între orele 23:00-6:00.

Ovidiu Cornea

(Foto: Arhiva)

Ne poți asculta și aici: