Se pregătește reactivarea unor spitale pentru tratarea pacienților infectați, în cazul creșterii cazurilor de Covid-19 în Cluj

Creșterea cazurilor de coronavirus de la Cluj este îngrijorătoare, dar situația poate fi gestionată momentan, a declarat, pentru EBS Radio, prefectul Mircea Abrudean.

În prezent, în cele două spitale care tratează pacienți infectați cu noul virus, cel de Boli Infecțioase și cel de Boli Pulmonare, mai sunt aproximativ 50 de locuri. Autoritățile clujene iau în calcul reactivarea unor unități în cazul în care numărul cazurilor va continua să crească în următoarele zile, a spus prefectul Mircea Abrudean.

„Atunci când am revenit la activitatea normală în cele două spitale, cel de Recuperare și Medicală 1, am specificat foarte clar în acea decizie că, dacă situația o va impune, vom reveni la situația anterioară. Sigur, nu cu ambele spitale, unul dintre ele dacă va fi nevoie. Avem această posibilitate și o vom folosi la propunerea specialiștilor, care vor analiza exact care din cele două unități sanitare, sau altele, pot intra în linia Covid”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

 Prefectul Mircea Abrudean a precizat că în acest moment nu mai există focare de coronavirus în județul Cluj, cu excepția celui de la Institutul Inimii.